Ця історія почалася десять років тому, коли я вперше інвестував у біткоїн. Я був програмістом, що був сфокусований на високих технологіях, але завжди мріяв про великі зміни у світі. Коли ціна біткоїна досягла небувалих висот, я зрозумів: це мій шанс.

Продавши все що мав, я отримав неймовірну суму грошей. Втім, замість того щоб інвестувати їх у традиційні активи або витрачати на розкоші, я вирішив реалізувати свою давню мрію — створити ідеальне суспільство.

Далі я вирушив на пошуки потрібного місця і знайшов маленький, майже непомітний острів біля екватора. Він був гарним та майже забутий цим світом. Мені навіть довелося найняти приватного детектива, щоб знайти власника.

Власником виявилася людина, що на той момент жила в Парагваї, та мала свої, особливі стосунки із законом. Цей чоловік як раз сидів у вʼязниці під велику заставу, то ж було нескладно вмовити його передати мені острів в обмін на кругленьку суму легальних грошей.

Купивши острів, я витратив частину коштів на розвиток інфраструктури та встановив відновлювальні джерел енергії. Ми будували житлові будинки, школи та лікарні, використовуючи екологічно чисті матеріали та технології.

Втім моя мета була не просто створити ще одну країну. Я мріяв побудувати анархічне суспільство, засноване на принципах свободи та рівності. Люди самі вирішували як їм жити, без централізованого уряду, який би нав’язував свої правила.

Економіка була заснована на принципах взаємодопомоги та взаємного кредитування. Використовуючи блокчейн, ми створили власну цифрову валюту для спрощення обміну товарами та послугами, а також цифрову систему прийняття рішень, щоб важливі питанння вирішувалися через голосування всіма членами спільноти.

Ще через десять років наш острів перетворився на справжній рай. Місцеві, які спочатку ставилися до мене насторожено, тепер називали мене Падре через те, що вважали мене батьком нової нації. А ще тому, що час почав забирати своє, додавши мені сивого волосся.

Ми створили суспільство, де немає місця злочинності та заздрості, а відносини між людьми будуються на взаємній повазі та допомозі. Все це стало можливим завдяки вірі в ідею, що світ можна змінити на краще та запасу біткоїну, вартість якого стрімко вирісла, перш ніж знову впасти.

А потім я прокинувся і згадав, що немає в мене стільки біткоїну. Блять.